Xi naglasio ulogu revolucionarnih kulturnih relikvija za inspiraciju ljudi

Kineski predsjednik Xi Jinping je naglasio važnost bolje zaštite, upravljanja i korištenja revolucionarnih kulturnih relikvija kako bi nadahnuli ljude na izgradnju moderne socijalističke Kine i ostvrenje nacionalnog preporoda.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e) i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, je navedeno rekao u nedavnoj uputi za rad povezan s revolucionarnim kulturnim relikvijama u zemlji.

Revolucionarne kulturne relikvije čuvaju slavnu povijest herojskih borbi KKP-e i naroda te su zapisi o velikom toku i dirljivim akcijama kineske revolucije, istaknuo je Xi u uputama, nazivajući ih (kulturne relikvije) dragocjenom imovinom KPK-e i zemlje.

Mogu poslužiti kao živopisni nastavni materijali za promicanje revolucionarne tradicije i kulture i socijalističkog kulturno-etičkog napretka te za poticanje snažnog osjećaja domoljublja i jačanje kineskog etosa, rekao je Xi.

Unaprjeđenje zaštite, upravljanja i korištenja revolucionarnih kulturnih relikvija, rekao je, zajednička je odgovornost Partije i cijelog kineskog društva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.