Kina odbacuje optužbe o ljudskim pravima iz SAD-a

Glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova je u srijedu odbacila američko godišnje izvješće o ljudskim pravima, rekavši da je takozvani “genocid” u Xinjiangu čisto blaćenje kineske etničke politike i postignuća Xinjianga u razvoju.

Takozvani “genocid” je smiješna izmišljotina koja krši međunarodne zakone, rekla je glasnogovornica Hua Chunying na tiskovnoj konferenciji odgovarajući na povezano pitanje.

Mnogo činjenica je dokazalo kako je takozvani “izvještaj” koji SAD neprestano citiraju prepun lažnih informacija koje je izmislio Adrian Zenz, a takozvani “svjedoci” su samo su obučeni glumci, rekao je Hua, dodajući kako neki su mediji tijekom ovog postupka imali ulogu “pojačala” i “emitira glasina”.

Hua je rekla kako skupine etničkih manjina u Kini dostojanstveno žive sretnije i ravnopravnije živote, što je mnogo bolje od života etničkih manjina u Sjedinjenim Američkim Državama.

Sjedinjene Američke Države nisu kvalificirane za osudu kineskih ljudskih prava, rekla je glasnogovornica, dodajući kako je vrijeme da se stane na kraj predsatvi koju su napisali, režirali i odglumili neki američki političari.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.