Mediji: SZO-ovo izvješće ukazuje na moguće širenje bolesti COVID-19 u raznim zemljama prije otkrivanja prvog slučaja u Kini

Izvješće o globalnom traganju za podrijetlom bolesti COVID-19 koje je u utorak objavlila Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je pokazalo kako je moguće da se novi koronavirus širio u mnogim zemljama prije nego što je prvi slučaj otkriven u Kini, navode medijska izvješća.

Ekipa SZO-ovog izvješća je pregledala podatke objavljenih studija iz različitih zemalja koje ukazuju na raniju cirkulaciju virusa SARS-CoV-2, izvijestila je novinska agencija Sputnik.

“Otkrića ukazuju da je cirkulacija virusa SARS-CoV-2 nekoliko tjedana prethodila početnom otkrivanju slučajeva. Neki od sumnjivih pozitivnih uzoraka su otkriveni i ranije od prvog slučaja u Wuhanu, što ukazuje na mogućnost neprimijećenog cirkuliranja u drugim zemljama,” izvijestio je Sputnik, pozivajući se na izvješće SZO-a.

Izvješće SZO-a ističe kako je kvaliteta studije ograničena, ali je važno istražiti te potencijalne rane događaje, navodi Sputnik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.