Izvješće: Globalna trgovinska trvenja ozbiljna u 2020.

Globalna trgovinska trvenja su prošle godine bila ozbiljna zbog pandemije bolesti COVID-19 te posljedičnog gospodarskog pada, navedeno je u izvješću kineskog tijela za promicanje trgovine.

Globalni indeks ekonomskih i trgovinskih mjera, koji je uvelo Kinesko vijeće za promicanje međunarodne trgovine, je 2020. bio u porastu, navedeno je u izvješću koje je objavio pravni savjetodavni odbor za gospodarska i trgovinska trvenja vijeća.

Odbor je stražio trgovinska trvenja u 20 zemalja i regija, uključujući Sjedinjene Američke Države, Kinu i Japan te uporabu trgovinskih mjera poput uvoznih i izvoznih carina, trgovinskih pravnih lijekova i tehničkih zapreka.

Konkurencija između najvećih gospodarstava se povećavala, stoji u izvješću, koje navodi podindekse za zemlje i regije poput Indije, Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva i Europske unije. Konkurencija u tim zemljama je tijekom izvještajnog razdoblja ostala visoka.

Sjedinjene Američke Države su bile na vrhu ljestvice najčešćih korisnika trgovinskih mjera. Tijekom cijele godine su pokrenule 624 trgovinske akcije, što je 17,8% ukupnog svjetskog broja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.