Strani diplomati nakon četverodnevnog posjeta opovrgavaju laži o Xinjiangu

Uživajući u komadu naana posutog začinima i čavrljajući s majstorom za naan na Međunarodnom velikom bazaru u Urumqiju je Vladimir Norov bio zapanjen kako je ova lokalna glavna hrana nalik kruhu potaknula razvoj sjeverozapadne kineske Autonomne regije Ujgura Xinjiang.

“Naan ima savršenu integraciju tradicije i modernosti”, rekao je Norov, glavni tajnik Šangajske organizacije za suradnju (ŠOS-a).

Rekao je da ga je najviše impresionirao industrijski lanac koji pokreće naan, dio svakodnevne prehrane za ljude u Xinjiangu, koji također stječe popularnost u drugim dijelovima Kine. Izrada naana uključuje poljoprivrednu proizvodnju, preradu, logistiku, kulturno stvaralaštvo i turističku industriju, pružajući različite pozicije za tražitelje posla.

Norov nije jedini koga je impresionirao društveni i gospodarski razvoj Xinjianga posljednjih godina.

Od 30. ožujka do 2. travnja je Xinjiang posjetila delegacija koju su činili Norov i više od 30 diplomata iz oko 21 zemlje.

Razgovarali su s lokalnim stanovništvom iz različitih sektora društva, posjetili lokalne škole i poduzeća te opovrgli glasine o Xinjiangu, regiji čiju sliku zapadni političari, organizacije i mediji često iskrivljuju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.