Wang Yi: Kina će se udružiti s drugim zemljama radi pobjede nad pandemijom

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi je u ponedjeljak rekao da će se Kina pridržavati solidarnosti i uzajamne pomoći i udružiti se s drugim zemljama kako bi konačno pobijedila pandemiju bolesti COVID-19.

Wang je navedeno rekao na posebnom događaju Ministarstva vanjskih poslova za predstavljanje pokrajine Hubei svijetu s temom – Herojski Hubei: Preporođen za novu slavu.

Napominjući kako je 8. travnja obilježena prva godišnjica ukidanja zaključavanja zbog bolesti COVID-19 u Wuhanu je Wang rekao kako prvu godišnjicu završetka zaključavanja u Wuhanu Kinezi obilježavaju i slave te privlači pažnju širom svijeta, budući da je riječ mjestu gdje je epidemija prvi put zabilježena i stavljena pod kontrolu.

Nakon stavljena epidemije pod kontrolu, rekao je, su ljudi u Hubeiu odmah krenuli na novo putovanje obnavljanja gospodarskog i društvenog razvoja i postigli plodonosne rezultate u promicanju post-epidemiološkog oporavka, kao i stabilnog gospodarskog i socijalnog razvoja.

Napomenuvši kako se pandemija bolesti COVID-19 i dalje globalno širi, a globalno gospodarstvo i dalje suočava s rizikom recesije, je Wang pozvao zemlje da se udruže u bore protiv “nacionalizma u cjepivima”.

Wang je rekao kako je Kina do sada osigurala protuepidemijske materijale za više od 160 zemalja i međunarodnih organizacija širom svijeta te pruža hitno potrebna cjepiva za više od 100 zemalja i međunarodnih organizacija.

Kina će nastaviti ulagati napore kako bi održala stabilnost globalnog lanca opskrbe protuepidemijskim materijalima i pružala podršku zemljama u potrebi, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.