Premijer: Kina pozdravlja sudjelovanje američkih tvrtki u procesu modernizacije

Kineski premijer Li Keqiang je u utorak rekao da Kina pozdravlja aktivno sudjelovanje tvrtki iz Sjedinjenih Američkih Država i cijelog svijeta u kineskoj reformi i otvaranju, kao i procesu modernizacije.

Li je navedeno rekao tijekom virtualnog dijaloga s američkim poslovnim čelnicima, na kojem su prisustvovali predsjednici upravnih odbora i izvršni direktori Američko-kineskog poslovnog vijeća i preko 20 američkih multinacionalnih tvrtki.

Promicanje zdravog i stabilnog razvoja odnosa Kine i SAD-a je zajednička težnja oba naroda, kao i međunarodne zajednice, rekao je Li.

Pozvao je dvije strane na provedbu konsenzusa koji su postigla dvojica šefova država i pridržavanje načela nesukobljavanja, nesučeljavanja, međusobnog uvažavanja i uzajamno korisne suradnje te poštovanje međusobnih temeljnih interesa i glavnih briga, jačanje dijaloga i komunikaciju, širenje praktične suradnje i pravilno rješavanje razlika.

Li je rekao da će se Kina daljnje otvoriti, raditi na tržišnom i zakonski uređenom poslovnom okruženju koje odgovara međunarodnim standardima te promicati reforme za delegiranje ovlasti, racionalizaciju administracije i optimizaciju vladinih usluga, osiguravajući jednake uvjete za domaća i inozemna poduzeća.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.