Čelnica MMF-a Kineske reforme prema visokokvalitetnom rastu pomažu u suzbijanju otpuštanja ugljičnog dioksida

Nastavak kineskih reformi prema visokokvalitetnom, održivom i uravnoteženom rastu može pomoći u suzbijanju otpuštanja ugljičnog dioksida, rekla je u četvrtak upravna direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF-a) Kristalina Georgieva.

“Preusmjeravanje s velikog ulaganja na rast vođen potrošnjom i podrška širenju usluga i sektora visoke tehnologije … će smanjiti potražnju za energijom i intenzitet rasta otpuštanja ugljičnog dioksida, što će olakšati postizanje vaših klimatskih ciljeva” rekla je Georgieva na seminaru visoke razine o zelenim financijama i klimatskoj politici koji su održali MMF i Narodna banka Kine.

Napominjući kako je određivanje cijena ugljičnog diokaida najučinkovitiji i najisplativiji pristup smanjenju otpuštanja je Georgieva rekla da bi postojeći kineski porez na ugljen mogao naposlijetku biti povećan, kako bi se smanjilo otpuštanje CO2.

Georgieva je pozvala zemlje da krizu izazvanu pandemijom pretvore u priliku “izgradnjom zelenijih i klimatski otpornijih gospodarstava”, što bi pomoglo u ostvarenju održivijeg i uključenijeg oporavaka.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.