Xi prisustvuje video samitu s francuskim i njemačkim čelnicima

Kineski predsjednik Xi Jinping prisustvovao je u petak video samitu s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Pekingu.

Čelnici triju zemalja razmijenili su detaljna mišljenja o suradnji u suočavanju s klimatskim promjenama, kinesko-europskim odnosima, antipandemijskoj suradnji i glavnim međunarodnim i regionalnim pitanjima.

Xi je rekao da je Kina u svoj ukupni plan ekološkog očuvanja uključila maksimum ugljika i ugljičnu neutralnost te svestrano promovirala razvoj zelene i niskougljične kružne ekonomije. Kina je odlučila prihvatiti Kigalijev amandman na Montrealski protokol i ojačati kontrolu stakleničkih plinova koji nisu ugljični dioksid poput hidrofluoroogljikovodika (HFC), dodao je.

Primjećujući da se pandemija COVID-19 i dalje širi globalno, a svijet se suočava sa zastrašujućim zadacima u globalnom gospodarskom oporavku, Xi je rekao da se odnosi Kine i Europe suočavaju s novim razvojnim prilikama i raznim izazovima. Pozvao je na čvrsto prihvaćanje ukupnog smjera razvoja kinesko-europskih veza sa strateške visine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.