Kineski izaslanik poziva stranke u Iranskom nuklearnom sporazumu da odmah počnu pregovarati o formuli za ukidanje sankcija

Kineski izaslanik pozvao je u subotu sve strane u Iranskom nuklearnom sporazumu iz 2015. godine ili Zajedničkom sveobuhvatnom akcijskom planu (JCPOA) da odmah počnu pregovarati o specifičnoj formuli ukidanja sankcija.

Wang Qun, kineski izaslanik pri Ujedinjenim narodima i drugim međunarodnim organizacijama u Beču, ovdje je uputio apel nakon što je prisustvovao novom krugu sastanaka Zajedničkog povjerenstva JCPOA.

Kina vjeruje da bi se Zajedničko povjerenstvo trebalo i dalje usredotočiti na “značajniji posao” ukidanja sankcija kroz dva glavna procesa – djelovanje radnih skupina za nuklearnu provedbu i ukidanje sankcija, te “pregovore o blizini” sa Sjedinjenim Državama, rekao je izaslanik.

Subotnjim razgovorima predsjedao je Enrique Mora, zamjenik glavnog tajnika i politički direktor Europske službe za vanjsko djelovanje (EEAS). Predstavnici Kine, Francuske, Njemačke, Rusije, Ujedinjenog Kraljevstva i Irana prisustvovali su sastanku, navodi se u priopćenju EEAS-a.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.