Karate: Dva srebra za Esseker na Prvenstvu Hrvatske

U Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske za seniore u borbama i katama. Prvi nastup u seniorskoj konkurenciji su imali i natjecatelji Karate kluba Eseker koji su tek prešli u kategoriju mlađim seniora. U katama su pojedinačno nastupili Patrik Kokić i Ivor Premec te Maja Skrenković koji su ostavili dojam o potencijalu na koji se mora računati.

U borbama je nastupio Borna Gudelj u kategoriji do 84 kg u kojoj nastupa i olimpijski kandidat Ivan Kvesić i sigurno je bila najjača kategorija prvenstva.

Borna je tijesnim rezultatom od 2 : 1 izgubio četvrtfinalni meč i nije uspio doći do meča s Kvesićem koji je slijedio iza toga, a koji bi mu sigurno bio poticajan.

U katama ekipno su nastupile Barbara Kokić, Maja Skrenković i Klara Cindrić i osvojile drugo mjestu.

Međutim, prava borba se vodila u ekipnim nastupima seniora u kojoj je ekipa Essekera (Patrik Kokić, Ivor Premec, Mihael Ećimović) nakon osvajanja sedmog mjesta na svjetskom i europskom prvenstvu u juniorskoj konkurenciji ušla u borbu za izbor nastupa na Europskom prvenstvu za seniore idući mjesec u Poreču.

Momci su u ravnopravnoj berbi s iskusnom seniorskom ekipom izgubili finalni meč, ali ostaje dojam da je rezultat mogao biti i u našu korist. Ono što je sigurno je da ova mlada ekipa ima puno prostora za napredovanje i da već sada krećemo s pripremama kako bi izborili nastup na Svjetskom prvenstvu koje se u studenom održava u Dubaiju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.