Kina obećava ciljane mjere i potrebnu potporu za oporavak gospodarstva

Kina će nastaviti potrebnu potporu gospodarskom oporavku te provesti ciljano strukturno smanjenje poreza i druge mjere za učvršćivanje zamaha rasta, obećalo je u ponedjeljak glavno kinesko tijelo za ekonomsko planiranje.

Mjere namijenjene stabilizaciji zaposlenosti i zaštiti tržišnih subjekata se neće smanjivati, dok će se mjere potpore malim i mikro poduzećima u potpunosti provoditi, rekao je na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak Meng Wei, glasnogovornik Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reforme.

Planersko tijelo je obećalo nastavak jačanja financijskih usluge za tržišne subjekte, povećanje tržišne regulacije sirovina i ublažavanje pritiska korporativnih troškova.

Iako je kinesko gospodarstvo u prvom tromjesečju proširilo trend poboljšanja, sve veće nesigurnosti na globalnom tržištu i neravnomjeran domaći oporavak i dalje predstavljaju izazove budućem razvoju, rekao je Meng.

Međunarodni monetarni fond (MMF) je prognozirao da će kinesko gospodarstvo u 2021. narasti za 8,4%, što je za 0,3 postotna boda iznad prognoze iz siječnja, stoji u MMF-ovim Svjetskim gospodarskim izgledima objavljenima početkom travnja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.