Kina poziva političare da prestanu kršiti vladavinu zakona u Hong Kongu i međunarodno pravo

Kina je u nedjelju, odgovarajući na optužbe protiv izricanja presude nekolicini protukineskih izgrednika, izrazila čvrsto protivljenje stranim političarima koji krše vladavinu zakona u Posebnoj upravnoj regiji Hong Kong i međunarodno pravo.

Prema izjavi koju je objavio Ured povjerenika Ministarstva vanjskih poslova Kine u Hong Kongu su neki političari u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji i Europskoj uniji iznijeli neutemeljene optužbe o izricanju presude Jimmyju Lai Chee-yingu i Martinu Lee Chu-mingu pred sudom Hong Konga u skladu sa zakonom.

Pravosuđe Hong Konga je osudilo relevantne ljude na zatvor zbog organiziranja i sudjelovanja u neovlaštenom i nezakonitom okupljanju na temelju čvrstih dokaza u potpuno legitimnom i transparentnom postupku, rekao je glasnogovornik ureda povjerenika.

Neke miješajuće strane snage, koje se hvale vladavinom zakona i dalje glorificiraju kriminalce kao “borce za demokraciju”, pokušavajući omesti sudski postupak i stavljajući političke manipulacije iznad zakona Hong Konga, stoji u priopćenju.

Ured je pozvao te zemlje da prestanu odobravati i opravdavati kriminalce, podrivati vladavinu zakona i sudsku neovisnost u Hong Kongu i uplitati se u poslove Hong Konga i kineske unutarnje poslove u cjelini.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.