Međunarodna konferencija Libraries In the Digital Age (LIDA)

Međunarodna konferencija Libraries In the Digital Age (LIDA), koju od 2000. godine zajednički organiziraju Odsjek za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta Osijek, Odjel za informacijske znanosti Sveučilište u Zadru, i Rutgers Sveučilište iz SAD-a, ove se godine održava od 19. do 22. travnja.

Konferencija okuplja znanstvenike, praktičare i studente koji se bave izazovima što ih digitalna paradigma donosi knjižnicama i društvu općenito, i do sada su na njoj gostovali najznačajniji i najcitiraniji znanstvenici iz ovog područja iz cijelog svijeta. Specifičnost je LIDA-e što poseban naglasak stavlja na studente, posebno one na doktorskoj razini, i njihovo aktivno uključivanje.

Tema je ovogodišnjega skupa “Reshaping Identity in The Digital Age: People, Libraries, Data, Technology & Ethics”. Konferencija ove godine obilježava svoju 20. obljetnicu, a zbog pandemije će se po prvi put održati u virtualnom formatu. Tom će se prigodom posebna priznanja i zahvale uputiti utemeljiteljima LIDA-e: profesoru Tefku Saracevicu (SAD) i prof. dr. sc. Tatjani Aparac-Jelušić (Hrvatska).

Pozvani predavači konferencije su Nick Belkin (SAD), Diane Rasmussen Penningtom (UK) i Milijana Mičunović (FFOS). Na skupu sudjeluje približno 100 sudionika iz 19 zemalja, od toga 20 doktorskih studenata.

Pokrovitelji su konferencije Hrvatsko knjižničarsko društvo (HKD) i Hrvatsko informacijsko i dokumentacijsko društvo (HIDD).

Radovi sa skupa bit će objavljeni u međunarodnom znanstvenom časopisu Education for Information.

Više informacija dostupno je na mrežnoj stranici konferencije: http://lida.ffos.hr/ .

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.