Glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova: Oznaka “prisilnog rada” pripada SAD-u

Sjedinjene Američke Države su više puta blatile Kinu izmišljenim tvrdnjama o “prisilnom radu” u Xinjiangu, ali činjenice pokazuju kako oznaka “prisilnog rada” pripada samim Sjedinjenim Američkim Državama, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornik Wang Wenbin je navedeno rekao na tiskovnoj konferenciji odgovarajući na upit o izjavi grupe stručnjaka Ujedinjenih naroda za ljudska prava, u kojoj stoji kako američki protuteroristički program “Nagrada za pravdu” krši ljudska prava nekih ciljanih pojedinaca.

Temeljem sumnje na sudjelovanje u terorističkim aktivnostima, Sjedinjene Američke Države često prisiljavaju ljude iz drugih zemalja na suradnju sa SAD-om protiv njihovih želja, prijeteći im sankcijama i drugim prisilnim sredstvima, što je u skladu s definicijom “prisilnog rada” Međunarodne organizacije rada, rekao je Wang.

“Kina poziva Sjedinjene Američke Države da poslušaju brige međunarodne zajednice, ispitaju vlastite ozbiljne probleme u ljudskim pravima i poduzmu konkretne mjere za njihovo rješavanje”, rekao je glasnogovornik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.