Xi i Putin uputili čestitke 9. sastanku mehanizma za dijalog između vladajućih stranaka Kine i Rusije

Kineski predsjednik Xi Jinping i ruski predsjednik Vladimir Putin su u utorak poslali čestitke devetom sastanku mehanizma za dijalog između vladajućih stranaka Kine i Rusije, održanom putem video veze.

Xi je napisao kako su u proteklih 20 godina Kina i Rusija pronosile viziju trajnog prijateljstva i načela nove vrste međunarodnih odnosa, održavajući usku sveobuhvatnu stratešku koordinaciju, koja je primjer razvoja odnosa između velikih zemalja.

Xi je pozvao Kinu i Rusiju, kao velike sile s globalnim utjecajem, na produbljenje sveobuhvatne strateške koordinacije u novom dobu i igranje potporne uloge u zaštiti međunarodnog poštenja i pravde, održavanju svjetskog mira i stabilnosti i promicanju zajedničkog razvoja i prosperiteta.

U svom pismu je Putin istaknuo kako je dijalog dviju stranaka uvijek bio važna komponenta sveobuhvatnog partnerstva za stratešku suradnju dviju zemalja i kako su, unatoč utjecaju pandemije, dvije stranke održavale sveobuhvatne razmjene na središnjoj i lokalnim razinama.

Putin je napisao kako se nada da će sudionici sastanka provesti konstruktivan i učinkovit rad na daljnjem učvršćivanju prijateljstva i međusobnog razumijevanja između dviju zemalja i dva naroda.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.