EXPO Kine i zemalja srednje i istočne Europe: Održan Sastanak o suradnji između grada Ningboa i zemalja srednje i istočne Europe

Dvadeset i prvog travnja je u Pekingu održan Sastanak o suradnji između kineskog grada Ningboa i zemalja srednje i istočne Europe. Na sastanku su sudjelovali dužnosnici kineskog Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva trgovine, gradskih vlasti Ningboa, predstavnici veleposlanstva Češke, Grčke, Poljske, Srbije, Mađarske, Bugarske itd., odnosno 12 zemalja regije i predstavnici tijela za gospodarstvo i trgovinu te su razmijenili mišljenja o kvalitetnoj organizaciji drugog EXPO-a Kine i zemalja srednje i istočne Europe i drugim temama.

Drugi EXPO Kine-zemalja srednje i istočne Europe, koji će se prema planu održati 8. lipnja na internetu i fizički, će se sastojati od 7 foruma, 13 aktivnosti za gospodarsku i trgovinsku suradnju i trgovinskog sajma. Kako bi se bolje uskladio s novom situacijom i potrebama sudionika, na ovogodišnjem EXPO-u su uvedena događanja za digitalno gospodarstvo, zdravstvenu industriju i druge djelatnosti u nastajanju, kao i aktivnosti za razmjenu mladeži, obrazovanje, gastronomiju itd..

EXPO Kine i zemalja srednje i istočne Europe, odnosno nekadašnja Izložba posebnih proizvoda iz zemalja srednje i istočne Europe je od 2014. do 2019., ostvarivala sve veći utjecaj. grad Ningbo, sjedište EXPO-a, je postao najveći skladišni i distributivni centar s najširim rasponom proizvoda iz srednje i istočne Europe. Prema podacima carine je u 2020. obujam trgovine između Ningboa i zemalja srednje i istočne Europe dostigao 4,62 milijardi američkih dolara, sa stopom rasta od 3,7% u odnosu na 2019.. Do sada je ukupno pokrenuto 160 dvosmjernih investicijskih projekta između tog grada i zemalja te regije Europe, s ukupnom vrijednošću od 560 milijuna američkih dolara.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.