Kina izdala pravila za regulaciju prodaje uživo

Kineske vlasti su izdale smjernice za regulaciju industrije prodaje putem prijenosa uživo u zemlji i postavile standarde za e-trgovinske platforme, operatere i domaćine povezane s prodajom putem prijenosa uživo.

Cilj novih mjera, koje su zajednički donijele Kineska uprava za kibernetički prostor i šest drugih državnih tijela, uključujući Ministarstvo trgovine, Ministarstvo kulture i turizma i Državnu upravu za regulaciju tržišta, je zaštita prava i interesa potrošača i rješavanje problema poput lažnog oglašavanja i robe loše kvalitete.

Zahtijevaju od voditelja i operatera prodajnih prijenosa da imaju najmanje 16 godina, a maloljetnici mlađi od 16 godina moraju dobiti pristanak zakonskog skrbnika.

Neistinite tvrdnje u oglasima i zavaravajući podaci, kao što su lažni komentari, sviđanja, prikazi i podaci o prodaji, će biti zabranjeni. Platforme za prodaju uživo također su dužne pravodobno rješavati pritužbe potrošača i pružiti dokaze u slučaju spora.

Vlasti također planiraju povećati nadzor platformi za prijenos uživo, od kojih će se zahtijevati uspostava i poboljšanje mehanizama nadzora i mjera privatnosti, kako bi se poboljšala sigurnost podataka i zaštitili osobni podaci.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.