Obnova učeničkog doma Ugostiteljsko-turističke škole

U sklopu projekta Regionalni centar kompetentnosti Virtus, obnavlja se učenički dom Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku. Opsežni radovi u cijelosti se financiraju bespovratnim sredstvima Europskoga fonda za regionalni razvoj, a obuhvaćaju rekonstrukciju, dogradnju i prenamjenu doma.

Obnova zgrade u Lučkom prilazu trebala bi biti završena do školske godine 2022/23. a o tijeku radova i planovima osječko-baranjskog župana Ivana Anušića izvijestio je danas ravnatelj Škole Andrej Kristek. „Učenički dom adaptirat će se i prenamijeniti u Akademis, što je novi pojam u kategorizaciji ugostiteljskih objekata, i postat će dom-hostel. Tijekom školske godine u njemu će biti smješteni učenici, a ljeti će raditi kao hostel. Obijeno je sve do zidova, postavljaju se u potpunosti nove instalacije, a po završetku radova bit će to jedan od najsuvremenijih i najopremljenijih domova u Hrvatskoj. Cjelokupni projekt financira Europska unija, a ukupna mu je vrijednost 24 milijuna kuna, s tim da projekt obuhvaća i radove na suterenskom prostoru Ugostiteljsko-turističke škole”, rekao je Kristek.

Oko pet desetljeća stara zgrada doma dosad nije udovoljavala pedagoškim standardima smještaja učenika. Obnovom će se u cijelosti prilagoditi osobama s invaliditetom i biti jedna od rijetkih zgrada na području Osijeka s nultom kategorijom energetske učinkovitosti. Uz izmjenu instalacija, radovi obuhvaćaju dodavanje novih temelja, seizmičko ojačavanje zidova, niveliranje podruma, nove podne obloge, stolariju, suvremeno opremljenu kuhinju te kušaonicu na krovu zgrade za izvođenje praktične nastave.

  • Radio Osijek

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.