Kopika i dalje u korovu

Osječani će očito i ovog ljeta biti bez bazena na popularnoj Kopiki. Grad Osijek je izvijestio kako je poništen posljednji postupak javne nabave za prvi dio radova na rekonstrukciji i dogradnji sportskog kompleksa (bazena) Copacabana.

Kako stoji u obavijesti iz Ureda gradonačelnika, odluka je donesena jer je cijena najpovoljnije ponude veća od procijenjene vrijednosti nabave, koja iznosi 17.600.000,00 kuna (bez PDV-a).

Do 7. travnja do kada je bio rok za dostavu ponuda, javila su se dva ponuditelja – Zajednica ponuditelja (Projektgradnja plus iz Gornje Vrbe i Osijek Koteks) s cijenom ponude od 21,3milijuna kuna (bez PDV-a) odnosno 26,6 milijuna (sa PDV-om) i Presoflex gradnja iz Požege, koja je ponudila nešto više od 19,4 milijuna (bez PDV-a) odnosno gotovo 24,3 milijuna kuna (sa PDV-om).

Kako je propisano da je javni naručitelj obvezan poništiti postupak javne nabave ako nakon isključenja ponuditelja ili odbijanja ponuda nije preostala nijedna valjana ponuda, iz Grada su to i učinili. Pritom, naručitelj, a to je Grad Osijek, “nije u mogućnosti osigurati financijska sredstva za realizaciju predmeta nabave po cijena najpovoljnije ponude”.
Čak i da je ovaj javni natječaj “prošao” – riječ je samo o prvom dijelu radova, malo je izvjesno da bi Copacabana uskoro bila i završena, jer novac za onaj drugi, skuplji dio, nije osiguran. Računa se na fondove Europske unije.

 

  • Radio Osijek

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.