Županija pomogla opremanje Zavoda za dječju kirurgiju

Zavod za dječju kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Osijek jedini u istočnoj Hrvatskoj obavlja dijagnostiku te kirurško i postoperativno zbrinjavanje djece u dobi od rođenja do 18 godine života.

Na Zavodu se godišnje učini više od 500 operacijskih zahvata, od čega je oko 45 operacija kod djece neonatološke dobi s urođenim kongenitalnim anomalijama probavnog sustava te novorođenčadi s defektima prednje trbušne stijenke.

Pored toga, na Zavodu se operiraju i djeca s traumatizmom lokomotornog sustava, opeklinama i izvode se korektivne osteotomije. U suradnji s vaskularnim kirurzima opskrbljuju se akutne ozljede krvnih žila. Također se opskrbljuju akutna stanja u abdomenu te izvodi niz laparoskopskih operacija.

Upravo zbog toga izuzetno je važno u kakvim uvjetima i s kakvom opremom rade zdravstveni djelatnici, odnosno ovdje borave na liječenju pacijenti.

Osječko-baranjska županija je stoga žurno donirala 150.000 kuna za potrebe Zavoda za dječju kirurgiju, čime je kupljena medicinska oprema i operacijski instrumenti potrebni za specifične potrebe u trenutnim uvjetima.

više na: OBŽ

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.