Inozemni mediji kritiziraju SAD zbog hladnokrvnost prema saveznicima

Ozbiljna situacija oko epidemije bolesti COVID-19 u Indiji privlači pozornost međunarodne zajednice, a mnogi kritiziraju SAD. List India Times je 25. travnja objavio kako u Indiji naglo rastu osjećaji protiv SAD-a, a američki nacionalizam u cjepivima ne šteti samo Indiji, već i drugim manje razvijenim zemljama koje teško dobivaju cjepiva.

Razlike u raspodjeli cjepiva među zemljama su prilično velike. Prema izvješću lista New York Times iz 25. travnja se radi pada zahtjeva za cijepljenjem u SAD-u neki veliki centri za cijepljenje zatvaraju, a mnoge manje razvijene zemlje se suočavaju s nedostatkom cjepiva. Washington Post je istog dana objavio kako je u Namibiji, državi s 2,5 milijuna stanovnika, samo 128 stanovnika primilo dvije doze cjepiva. Namibija, Kenija i druge afričke zemlje kritiziraju politiku aparthejda u cjepivima zapadnih zemalja.

Hindustan Times je 25. travnja u članku naslovljenom „Nacionalizam u cjepivima šteti cijelom svijetu” izvijestio kako bi ravnopravnost u distribuciji cjepiva koristila svim zemljama u svijetu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.