Kina se obvezala na produljenje protupandemijske suradnje sa zemljama južne Azije

Ministri vanjskih poslova Kine, Afganistana, Pakistana, Nepala, Šri Lanke i Bangladeša su se u utorak dogovorili da će produbiti suradnju, jer su zemlje južne Azije suočene s novim valom pandemije bolesti COVID-19.

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi je bio domaćin video konferencije sa svojih pet kolega na kojoj su raspravljali o naporima za konsolidaciju suradnje protiv koronavirusa, uključujući opskrbu cjepivima, radi poticanja gospodarskog oporavka nakon epidemije i održavanja zdravog međunarodnog okruženja za razvoj svih zemalja.

Pozivajući šest država na konsolidaciju konsenzusa o suradnji u borbi protiv bolesti COVID-19 je Wang rekao da bi se zemlje trebale i dalje protiviti pokušajima označavanja virusa i politiziranja epidemije, kako bi se spriječilo uplitanje u međunarodnu protuepidemijsku suradnju.

Kina je spremna promicati suradnju u cjepivima s drugim zemljama putem fleksibilnih metoda poput besplatne pomoći, komercijalne nabave te punjenja i proizvodnje cjepiva, u okviru mehanizma suradnje šest država, kako bi ljudima u južnoj Aziji omogućili raznolikiju i stabilniju opskrbu cjepivima, rekao je Wang.

Rekao je da je Kina također spremna uspostaviti hitne zalihe Kine i južne Azije, nakon prijateljskih konzultacija sa svim stranama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.