Kineska industrijska dobit u prvom tromjesečju narasla za 137% zbog velike potražnje za sirovinama

Kineska industrijska dobit je tijekom razdoblja od siječnja do ožujka na godišnjoj razini porasla za 137%, na oko 1,83 bilijuna juana (281,3 milijarde dolara), dok je potražnja za sirovinama rasla s nastavkom gospodarskog oporavka, pokazali su u utorak podaci Državnog zavoda za statistiku.

U ožujku je dobit najvećih kineskih industrijskih tvrtki porasla na 711,18 milijardi juana, uz povećanje od 92,3% u odnosu na isto razdoblje godinu ranije, kada je gospodarstvo teško pogodila epidemija bolesti COVID-19.

Međutim, tempo rasta je usporio u odnosu na prva dva mjeseca ove godine, kada je industrijska dobit zabilježila rast od 179% u usporedbi s istim razdobljem 2020. godine.

Brz rast industrijske dobiti u prvom tromjesečju je uglavnom bio potaknut munjevitim rastom dobiti generirane u sektoru proizvodnje sirovina, izjavio je Zhu Hong, viši statističar Državnog zavoda za statistiku.

Budući da su cijene sirovina rasle, a potražnja se povećavala, marže u sirovinskoj industriji su zabilježile stopu rasta od 434% na godišnjoj razini, što je pridonijelo ukupnom rastu industrijske dobiti u prvom tromjesečju od 51,5 postotnih bodova.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.