Na prvo ocjenjivanje kvalitete zanatskog piva prijavljeno 50 uzoraka

Na prvo ocjenjivanje kvalitete zanatskog piva prijavljeno je 50 uzoraka piva 19 malih pivovara iz cijele Hrvatske, a deveteročlana stručna komisija procijenit će koje pivo ima najbolju punoću okusa, mirisa i svih ostalih elemenata koji se ocjenjuju.

Nakon dugogodišnjeg iskustva u ocjenjivanju kulena, voćnih rakija i meda Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Osijek, u suradnji s osječkim Prehrambeno-tehnološkim fakultetom organizira prvo ocjenjivanje kvalitete zanatskog piva s ciljem promocije malih nezavisnih pivovara i njihovih proizvoda. Partner natjecanja je Badass Barley Malt, brend tvrtke Slavonija-slad d.o.o. iz Nove Gradiške, a ocjenjivanje zanatskog piva sastavni je dio manifestacije Osijek Craft Beer festival.

Osijek ima višestoljetnu tradiciju proizvodnje piva, pa su se u osječkoj HGK i odlučili organizirati prvo ocjenjivanje piva, istaknuo je Igor Mikulić, dodajući da u Slavoniji nastaje najviše pivarskoga ječma u Hrvatskoj, a imamo i jedinu tvornicu pivskog slada koja je i partner natjecanja.

Pravo sudjelovanja na ocjenjivanju imaju isključivo proizvođači koji su registrirani kao male nezavisne pivovare. Ocjenjuje se pivo u tipovima Ale – svijetlo i tamno te Lager – svijetlo i tamno. Pristiglo je 50 uzoraka piva 19 malih pivovara iz cijele Hrvatske u kojoj je devedesetak pivovara koje su mogle sudjelovati na ovom natjecanju.

Svaki uzorak ocjenjuje deveteročlana stručna komisija senzorskom metodom prema standardima DLG-a (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft, njemačko društvo za poljoprivredu).

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.