Muzej keramike Muzeja palače ponovno je otvoren s 1.000 izložaka

Galerija keramike u kultnom muzeju Palace u Pekingu, poznatom i kao Zabranjeni grad, ponovno je otvorena za javnost u subotu, nakon dvije godine priprema. Izloženo je preko 1.000 predmeta koji prikazuju povijest kineske keramike koja traje oko 8.000 godina.

Galerija je premještena u Dvoranu borilačkih vještina ili Wuying Dian na kineskom, nudeći posjetiteljima veći izložbeni prostor i interaktivnije iskustvo posjećivanja.

Muzej palače, jedan od najposjećenijih muzeja na svijetu, bio je carska palača tijekom dinastija Ming (1368.-1664.) I Qing (1644.-1911.). Danas sadrži više od 1,86 milijuna kulturnih ostataka, od čega oko 370 000 ostataka keramike, uglavnom iz zbirki carskih obitelji.

Među glavnim blagom su predmeti proizvedeni u vodećih pet porculanskih peći iz dinastije Song (960. – 1279.), često zvani zenit drevne kineske estetike.

Proizvodi iz dinastija Ming i Qing, smještenih u Jingdezhenu u provinciji Jiangxi na istoku Kine i koji služe isključivo carskim obiteljima, drugi su istaknuti dio izložbe. Neki od ovih predmeta izloženi su na temelju njihovih funkcija, poput vjenčane keramike, stolova za blagovanje, žrtvenih rituala i vjerskih obreda.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.