Merkel je rekla da je sporazum o ulaganju između EU i Kine važan poduhvat

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u srijedu da je sporazum o ulaganju između EU-a i Kine “važan pothvat” unatoč “svim poteškoćama koje će zasigurno nastati u procesu ratifikacije.”

“To je vrlo važan pothvat jer nam pruža veću uzajamnost u pristupu tržištu, jer smo odlučili poštivati ​​radne standarde Međunarodne organizacije rada i druge stvari koje trgovina može razviti u korist obje strane”, rekla je Merkel u parlamentarnom saboru. digitalna konferencija.

Kina i Europska unija postigle su veliki investicijski sporazum krajem prosinca, završavajući sedam godina pregovora. Njemačka je napokon potaknula EU da završi pregovore dok je Berlin predsjedao Vijećem EU-a u drugoj polovici 2020. godine.

“Nećemo se moći nositi s klimatskim promjenama niti rješavati pitanja WTO-a (Svjetske trgovinske organizacije) ili druga globalna pitanja bez ili protiv Kine”, rekla je Merkel.

“Posvećenost Kine ciljevima zaštite klime i neutralnosti u emisijama ugljika do 2060. godine i dostizanje vršnih emisija prije 2030. ohrabrujući su signali za multilateralizam”, rekla je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.