Kina se obvezala da će u svibnju obavljati dužnosti rotirajuće predsjednice Vijeća sigurnosti

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova je u četvrtak priopćilo da će Kina u svibnju obavljati dužnosti predsjednice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda i istovremeno jačati interakciju s državama koje nisu članice Vijeća, zemljama uključenim u goruća pitanja, glavnim tajnikom UN-a i predsjednikom Opće skupštine, kako bi dužnosti izvršavala učinkovitije i transparentnije.

U svibnju će Vijeće sigurnosti UN-a raspravljati o raznim gorućim pitanjima na Bliskom istoku, u Siriji, Jemenu, Iraku, Libiji, Somaliji i Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji (DNRK-i), rekao je glasnogovornik Wang Wenbin na redovnoj tiskovnoj konferenciji.

Wang je najavio da će Kina u petak sazvati videokonferenciju na visokoj razini s temom “Održavanje međunarodnog mira i sigurnosti: podrška multilateralizmu i međunarodnom sustavu s UN-om u središtu”.

Kina će 19. svibnja sazvati otvorenu raspravu na visokoj razini s temom “Miru i sigurnosti u Africi: Rješavanje temeljnih uzroka sukoba uz istodobno promicanje oporavaka nakon pandemije u Africi.

Sastancima će putem video veze predsjedati Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi , napomenuo je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.