OŠ Jagode Truhelke obilježava Dan škole i 138. godinu postojanja

Ravnatelj Franjo Vukelić tim povodom svim učenicima, zaposlenicima, roditeljima te bivšim učenicima i umirovljenim djelatnicima upućuje čestitke i podsjeća na prepoznatljivost dugovječne ustanove čije je datiranje iz 1883. godine.

Cijeli tjedan se u školi različitim aktivnostima obilježava duga povijest, ali i sadašnjost škole, njezin značaj za brojne generacije te se promiče uzoritost učiteljice i spisateljice Jagode Truhelke po kojoj škola nosi ime.

Dan Osnovne škole Jagode Truhelke djelatnici i učenici, između ostalog, obilježili su originalnom videočestitkom. Epidemija ih je spriječila u organiziranju tradicionalne proslave, okupljanju na velikoj svečanoj priredbi i sportskim susretima. Unatoč epidemiji, svi su se učenici škole uspjeli organizirati sukladno mjerama zaštite  i „zajedno“ uz ples proslaviti Dan svoje škole, ali i prošlotjedni Međunarodni dan plesa. Učenici i djelatnici odmah su prihvatili ideju učiteljice engleskog i njemačkog jezika Katarine Ćorković Matančić, voditeljice Kulturno-umjetničkog društva škole, da uz popularnu pjesmu viralnih izazova na društvenim mrežama, otplešu dobro poznati ples šetalicu i snime digitalnu čestitku. Ona će im biti lijepa uspomena u budućnosti, ali i podsjetnik na izazovno vrijeme u kojem trenutno žive. Pomoć i podršku učiteljici Katarini u organizaciji projektne aktivnosti pružila je učiteljica Ana Vukojević koja je za projektnu aktivnost angažirala suradnika, vrlo talentiranog mladog fotografa i snimatelja, Vinkovčanina Saula Tikvića. Saul je za potrebe snimanja i izradu videočestitke koristio i dron što je posebno razveselilo učenike. Videouradak obilježavanja Dana škole plesom možete pogledati ovdje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.