Rast potrošnje tijekom praznika za Prvi svibnja dokazao da se prilike na kineskom tržištu ne smiju propustiti

Tijekom nedavnih praznika za Prvi svibanj je u Kini ostvareno 230 milijuna domaćih putovanja, s povećanjem od 119,7% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a turistički prihodi su iznosili 113,23 milijardi juana, s povećanjem od 138,1%. Prihodi kino blagajni su također dostigli rekordnih 1,6 milijardi juana te je tijekom ovih praznika kinesko potrošačko tržište zabilježilo izvrsne rezultate.

Bloomberg je u izvješću objavio kako je „bez obzira na cijene karata za domaće letova ili ulaznica za luna parkove, uoči Prvog svibnja sve brzo rasprodano, što pokazuje sve brži oporavak Kine nakon epidemije“. Voditelj ruske televizije „Prvi kanal“ je rekao kako je Kina zabilježila rekordan turistički val tijekom praznika za Prvi svibanj, jer građani sada mogu slobodno putovati. Španjolski list „ABC“ je prokomentirao kako je ponovna pojava gužvi pokazala učinkovitu kontrolu epidemije u Kini, dok nastavlja s programom cijepljenja.

Kina je obećala svijetu da će kinesko tržište biti zajedničko svjetsko tržište. Tijekom ovih praznika je svijet još jednom vidio kako Kina ispunjava svoje obećanje. Na primjer, uoči praznika su u Šangaju pokrenuti „Potrošačka manifestacija 5.5” i “Nacionalni mjesec za promicanje potrošnje 2021“. Tijekom ovogodišnje manifestacije je prvi put održana „Globalna sezona debitantskih proizvoda“ na kojoj je predstavljeno više od 2800 novih proizvoda 550 prestižnih svjetskih marki. Shaun Rein, bloger koji je više godina živio u Kini, je na društvenim mrežama objavio: “Ako tvoja tvrtka još nije znatno investirala u Kini, biti će prekasno.“

Kineski dužnosnici su više puta istaknuli da cirkulacija na domaćem tržištu nikako nije cirkulacija iza zatvorenih vrata, već putem bolje valorizacije potencijala domaće potražnje omogućuje bolje povezivanje domaćeg i međunarodnih tržišta, radi boljeg korištenja dvostrukih tržišta i resursa. To znači da će, uz promociju potrošnje, neprestano pokretanje novih modula potrošnje i ubrzavanje internetskog i realnog povezivanja tržišta, potrošački potencijal Kine biti sve bolje korišten što će svijetu donijeti više mogućnosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.