Xi rekao da je spreman s Diaz-Canelom predvoditi razvoj veza Kine i Kube

Kineski predsjednik Xi Jinping je u četvrtak rekao kako je, u novim okolnostima, spreman surađivati s kubanskim predsjednikom Miguelom Diaz-Canelom na jačanju predvođenja smjera razvoja odnosa Kine i Kube.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, je u telefonskom razgovoru rekao Diaz-Canelu, također prvom sekretaru Centralnog komiteta Komunističke partije Kube, kako je spreman konsolidirati i razvijati prijateljske odnose dviju zemalja te zajednički otvarati nove vidike i pružati nove doprinose socijalizmu.

Komunistička partije Kine je spremna pojačati komunikaciju i raspravu o glavnim teorijskim i praktičnim pitanjima s Komunističkom partijom Kube, rekao je Xi, dodajući kako je Kina spremna uzeti zajedničku izgradnju Pojasa i puta kao priliku za neprestano unaprjeđenje praktične suradnje dviju zemalja u raznim područjima.

Kina će s Kubom održavati blisku komunikaciju i koordinaciju o važnim međunarodnim i regionalnim pitanjima te čvrsto štiti svjetski mir, pravednost i pravdu, rekao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.