Američki političari koji zagovaraju protukinesku snagu i uznemiravanje Hong Konga javno gaze vladino pravo

U ovom razdoblju su pojedini američki političari davali neodgovorne primjedbe oko rješenja suda Posebne upravne regije Hong Konga na protukinesko osoblje koje uznemiravaju društvo Hong Konga, čak i apsurdno tražili pustiti ove zločince u slobodu. Ovi isti političari stalno najavljuju da treba štititi međunarodni poredak na osnovi „pravila“, no zapravo djeluju kršeći međunarodne zakone i osnovni princip međunarodnih odnosa.

Regionalni sud Posebne upravne regije Hong Kong je pravedno napravio rješenje s racionalnom kaznom protiv spomenutih zločinaca, što je u potpunosti pokazalo duh vladinih prava u toj posebnoj upravnoj regiji, i odgovorilo na zahtjev većine hongkonških građana. Neutemeljeno uplitanje pojedinih američkih političara na zakonsko suđenje predstavlja grubo gaženje duha vladinih prava u Hong Kongu.

Pravilo da se ne upleta u unutrašnje poslove drugih zemalja je važan princip upisan u „Povelju UN-a“ i osnovno pravilo međunarodnih odnosa, a također je suštinska garancija za zaštitu suvereniteta, nezavisnosti svih zemalja i međunarodne ravnopravnosti i pravde. U „Deklaraciji o načelima međunarodnog prava“(Declaration of Principles of International Law) UN-a od 1970. je jasno određeno da bilo koje zemlje ili grupacije zemalja nemaju pravo s bilo kakvim opravdanjem izravno ili neizravno uplitati se u unutrašnje ili vanjske poslove drugih zemalja.

A pojedinci s američke strane, ignorirajući spomenuta međunarodna načela, više puta su se umiješali u kineske unutrašnje poslove i uljepšali zločine osoblja protiv Kine i koje uznemirava Hong Kong. Sve ovo je omogućilo svijetu da jasno vidi: pravi cilj iza njihovih opravdanja za tzv. „slobodu“ i „demokraciju“ zapravo je uznemiravanje Hong Konga i suzbijanje Kine.

U suštini, već u 2019. poslije incidenta uzrokovanog amandmanom propisa o izručenju u Hong Kongu, pojedinci s američke strane su pokušali organizirati „revoluciju u boji“, gledali su ali nisu vidjeli zločine i nasilja radikalnih i nasilnih zločinaca, čak su i nazvali njihove zločine „lijepim prizorima“, što je negativno iznenadilo svijet.

I ne samo u Hong Kongu, pojedinci s američke strane su se bavili intervencionizmom diljem svijeta. Tijekom 70-tak godina poslije Drugog svjetskog rata, od vojne agresije i napada sankcijama do poticanja nereda, SAD su koristili sve moguće načine da intervencionizmom štite svoju hegemoniju u svijetu.

Baš zbog toga, kad god pojedini američki političari najavljuju da „stoje uz hongkonške građane“, cijelom svijetu je jasno da to samo znači još jednu farsu. „Hongkonški građani“ u njihovom smislu upravo su zločinci za protivljenje Kini i uznemiravanje Hong Konga. Stoje uz njih, znači da stoje uz zločine i nasilje.

Ljudska prava i sloboda hongkonških građana su pod punom garancijom Osnovnog zakona. Osuđen je uzaludan pokušaj pojedinih američkih političara za negativni utjecaj na hongkonško pravosuđe i zakonske institucije. U današnjem Hong Kongu već više ne postoji prostor za zlo djelovanje „crnih ruka“ vanjskih snaga.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.