Kina pokreće posebnu izložbu i niz aktivnosti za proslavu Međunarodnog dana muzeja 2021

Kina će pokrenuti posebnu izložbu 18. svibnja u povodu Međunarodnog dana muzeja, izlažući zbirku vrijednih kolekcija iz muzeja i umjetničkih institucija širom zemlje, priopćila je Nacionalna uprava za kulturnu baštinu na konferenciji za novinare u subotu.

Izložba će se održati 17. i 18. svibnja u kineskom glavnom muzeju u Pekingu, glavnom mjestu za Međunarodni dan muzeja u Kini, pod temom ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja “Muzejska budućnost: oporavak i reimaginacija”, a prikazat će nacionalne postignuća u očuvanju kulturne baštine., rekao je menadžment.

Na predstojećoj će izložbi biti predstavljeno više od 50 do sada rijetko javno izloženih kulturnih eksponata iz 23 muzeja i institucija kulturne baštine širom zemlje, poput Muzeja palače, Akademije Dunhuang i Kineskog nacionalnog muzeja svile.

Izložba će predstaviti neke od najmodernijih tehnologija i metoda korištenih u obnovi i zaštiti kulturnih ostataka, predstavljajući najnovije prakse i dostignuća u zaštiti i obnovi kulturne baštine, rekao je Guan Qiang, zamjenik ravnatelja Nacionalne uprave za kulturnu baštinu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.