Slošnjak: mediji trebaju biti glas osoba s invaliditetom

Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom pozvala je medije, u povodu skorašnjih lokalnih izbora, da budu glas osoba s invaliditetom i propitkuju kandidate o tim temama, a sve sudionike izbornog procesa da im osiguraju pristup izbornom mjestu.

Ništa o nama bez nas – neka se glas osoba s invaliditetom čuje na lokalnoj razini. Pozivamo medije da u predstojećem razdoblju budu glas i tih osoba i propitkuju kandidate o mjerama i aktivnostima iz nadležnosti lokalne i područne (regionalne) samouprave koje se odnose na teme važne za osobe s invaliditetom, djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji. Na koji način će osigurati da se osobe s invaliditetom uključe u donošenje odluka? Koja ključna pitanja vezana uz položaj osoba s invaliditetom na svom području planiraju rješavati ako dođu na vlast?, navela je pravobraniteljica Slonjšak.

Podsjetila je da je, uz osiguranje arhitektonske pristupačnosti svim prostorima vezanima uz izbore, neophodno osigurati da su poruke i informacije za sudjelovanje na izborima dostupne i razumljive svima, uključujući gluhe i slijepe osobe, kao i osobe s intelektualnim teškoćama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.