Glasnogovornica: Kina bi trebala imati i zaslužuje mjesto u međunarodnom medijskom okruženju

Kina, drugo najveće svjetsko gospodarstvo, najveća zemlja u razvoju s 1,4 milijarde ljudi, gotovo petinom svjetske populacije i neprekinutom civilizacijom dugom 5000 godina, trebala bi imati i zaslužuje mjesto u međunarodnom medijskom krajoliku, rekla je glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova u utorak.

Glasnogovornica Hua Chunying citirana je na dnevnoj konferenciji za novinare kad je zamoljena da komentira nedavni izvještaj američkih medija u kojem se navodi da Kina stvara alternativu globalnim vijestima kojima dominiraju vijesti poput BBC-a i CNN-a i ubacuje kineski novac, moć i perspektivu. u medijima u gotovo svim zemljama svijeta.

“Svijet je raznoliko i živopisno mjesto. U medijskom sektoru, umjesto da imaju samo CNN i BBC, sve bi zemlje trebale imati svoj glas”, rekla je Hua.

Hua je rekla da je novinska agencija Xinhua svjetski poznata agencija s gotovo 90 godina povijesti. Slijedeći uobičajena pravila rada pruža globalne korisnike autoritativne i profesionalne vijesti. Njezina suradnja s drugim novinskim agencijama ne razlikuje se od načina na koji AP, Reuters, AFP i Kyodo surađuju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.