Kineski ministar vanjskih poslova pozvao na produbljenje suradnje na Pojasu i putu kako bi se pokrenuo globalni gospodarski oporavak

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi je u utorak pozvao na produbljenje suradnje u okviru inicijative Pojas i put kako bi se potaknuo što raniji oporavak svjetskog gospodarstva.

Wang je navedeno rekao tijekom svečanosti otvorenja pete Međunarodne izložbe Puta svile i Investicijsko-trgovinskog foruma za suradnju između Istoka i Zapada putem video veze u Xi’anu, glavnom gradu sjeverozapadne kineske pokrajini Shaanxi.

Napominjući kako je inicijativa Pojas i put na brzom putu visokokvalitetnog razvoja je Wang rekao kako je Kina potpisala dokumente o suradnji na Pojasu i putu sa 140 zemalja i 31 međunarodnom organizacijom te provela velik broj projekata u praktičnoj suradnji.

Suočavajući se s epidemijom bolesti COVID-19, Kina i njeni partneri u Pojasu i putu, uključujući zemlje Srednje Azije, stoje zajedno tijekom poteškoća, rekao je Wang, dodajući kako je izgradnjom inicijative Pojas i put unatoč izazovima ostvaren niz teško stečenih novih napretka i postignuća.

Wang je rekao da suradnja na inicijativi Pojas i put postaje model za zdravstvo, oporavak i rast koji štiti sigurnost i dobrobit ljudi, obnavlja gospodarske i društvene aktivnosti i oslobađa razvojne potencijale.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.