Izložba umjetničkih radova “Smiraj duše”

Tijekom mjeseca svibnja u Ogranku Industrijska četvrt Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se pogledati izložba radova pod nazivom “Smiraj duše” Osječanke Katice Majstorović. Radovi su izloženi u sklopu projekta Mala galerija GISKO.

Izložba “Smiraj duše” najbolji je prikaz kreativnog rada; izrade nakita, radova od žice, oslikavanja boca i drugih predmeta te izrade uskršnjih i božićnih ukrasa i aranžmana. Velik broj ukrasa izrađen je od prirodnih materijala – vrlo prepoznatljive damice od kukuruzovine. Posljednje tri godine Katica Majstorović počela se baviti i slikarstvom. Najprije je izrađivala slike od slame, dok joj je trenutno najdraža tehnika ulje na platnu, medijapanu i enkaustika (rad vrućim glačalom) koji izrađuje na papiru i keramičkim pločicama. Teme slikarskih radova najčešće su pejzaži i cvijeće, a kako sáma autorica kaže, svaki novi rad ispunjava je ljubavlju i donosi smiraj duha i tijela.

Izložbu je moguće pogledati tijekom svibnja 2021. godine u radno vrijeme Knjižnice, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Dodatne informacije o izložbi mogu se dobiti na broj telefona:

  • Ogranak Industrijska četvrt GISKO 031/271-282

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.