Kina obećava da će ojačati suradnju na klimatskim promjenama s Njemačkom i EU

Visoki kineski zastupnik pozvao je u srijedu Kinu i Njemačku na jačanje suradnje i komunikacije u rješavanju klimatskih izazova. Zajedno bismo trebali izgraditi pošten, razuman, kooperativan i obostrano koristan sustav upravljanja okolišem.

Wang Chen, član Političkog biroa Središnjeg odbora Komunističke partije Kine i potpredsjednik Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa (SNK), rekao je to tijekom videokonferencije između SNK-a i Mosta za Kinesko udruženje s Hans-Peterom Friedrichom. Friedrich je potpredsjednik njemačkog Bundestaga.

Wang je istaknuo klimatske promjene kao područje koje najviše obećava suradnju između Kine i Njemačke te Kine i EU. Rekao je da kineska najava vizije i ciljeva za maksimalne emisije ugljika i ugljičnu neutralnost pokazuje čvrstu odlučnost i osjećaj odgovornosti Kine za borbu protiv klimatskih promjena.

Friedrich je rekao da su njemački Bundestag i udruženje Most do Kine spremni igrati pozitivnu ulogu i pridonijeti borbi protiv klimatskih promjena i postizanju održivog razvoja s Kinom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.