Xi naglasio razvoj tradicionalne kineske medicine

Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, je pozvao na napore za daljnji razvoj tradicionalne kineske medicine.

Xi je navedeno rekao u srijedu tijekom inspekcijskog obilaska grada Nanyanga u središnjoj kineskoj pokrajini Henan, gdje je posjetio spomen-objekt posvećen Zhang Zhongjingu, poznatom kineskom farmakologu i liječniku iz dinastije Istočni Han (25-220) i lokalnoj tvrtki koja proizvodi proizvode od bijelog pelina.

“Kineska nacija se tisućama godina oslanjala na tradicionalnu kinesku medicinu za liječenje bolesti i spašavanje života”, rekao je Xi.

“Boreći se protiv COVID-19, SARS-a i drugih velikih zaraznih bolesti, smo stekli dublje razumijevanje uloge tradicionalne kineske medicine”, napomenuo je.

Ističući potrebu za promicanjem razvoja tradicionalne kineske medicine je Xi rekao da treba uložiti napore kako bi se mehanizmi tradicionalne kineske medicine i farmakologije protumačili suvremenom znanošću i kako bi se tradicionalna kineska i zapadna medicina uključile u liječenje bolesti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.