Članice UN-a ravnodušne prema protukineskoj farsi pojedinih zapadnih zemalja

Dvanaestog svibnja po lokalnom vremenu, SAD, Velika Britanija, Njemačka, pojedine zemlje i nevladine organizacije zloupotrijebile su resurse i platformu UN-a, organizirale tzv. „Popratno zasjedanje o stanju ljudskih prava u kineskom Xinjiangu“, na kojem su SAD i zapadne zemlje žestoko širile laži i dezinformacije, i opet kritizirale Kinu zbog tzv. „rasnog genocida“ i „nasilnog rada“. Pojedine zapadne zemlje, radi svojih osobnih interesa, koriste UN kao scenu za svoje igre, i to djelovanje predstavlja javnu profanaciju Povelje UN-a, što nailazi na odlučni bojkot članica UN-a.

Ako pričamo o ljudskim pravima, da malo uspoređujemo uzimajući prevenciju i kontrolu epidemije kao primjer. Glasnogovornik stalne emisije Kine u UN-u je tvrdio niz brojki:

stanovništvo u Xinjiangu je nešto veće od 25 milijuna, akumulativni broj potvrđenih zaraženih slučajeva iznosi 980, izliječeno je 977 osoba, a umrle su 3. A u SAD-u je poginulih skoro 600 tisuća, u Velikoj Britaniji više od 120 tisuća, u Njemačkoj više od 80 tisuća. Pojedine zapadne zemlje čak nisu sposobne u čuvanju života svojih građana, kako su kvalificirane da kritiziraju stanje ljudskih prava u Xinjiangu?

Na ovogodišnjem 46. zasjedanju Komiteta za ljudska prava UN-a je više od 80 zemalja, uključujući Saudijsku Arabiju, Ujedinjene Arapske Emirate i druge islamske zemlje, na različiti način izrazilo podršku Kini u pitanju o Xinjiangu. A nedavno na Sastanku ministara vanjskih zemalja Kine i 5 zemalja srednje Azije su i srednjoazijske zemlje odlučno podržale Kinu da zaštiti svoje suštinske interese, protiveći se uplitanju u unutrašnje poslove Kine.

Trenutno, kad je riječ o pitanju o Xinjiangu, na međunarodnoj zajednici postoji sve više pravednih glasova. Na primjer, brojni mediji iz Australije, Brazila, Singapura, Švedske i drugih zemalja su člancima priznali dostignuća antiterorizma u Xinjiangu, otkrivajući geopolitičku zavjeru SAD-a i zapadnih zemalja da „suzbiju Kinu koristeći Xinjiang“. „Zaklada za transnacionalno istraživanje za mir i budućnost“(Transnational Foundation for Peace and Future Research – TFF) i američki nezavisni portal „Counterpunch“ odvojeno su člancima i izvještajima jasno istaknuli kako su tzv. „nasilni rad“ i „rasni genocid“ u Xinjiangu totalno neutemeljeni.

Nedavno je danski stručnjak Jan Oberg u intervjuu Kineskoj medijskoj grupi istaknuo kako je Zapad, sasvim temeljen na hladnoratnom mentalitetu, fabricirao izvješće o Xinjiangu, koje služi svojim čvrstim stavom interesne grupe unutar SAD-a i prilagođava se retorici nekadašnjeg državnog tajnika Mika Pompea o tzv. „rasnom genocidu“, da bi dalo sve od sebe da sustavno „demonizira“ Kinu. Riječ je o još jednom pravednom glasu međunarodnih stručnjaka.

Bez obzira na koji način bi SAD okupljale pojedine zapadne zemlje da zbune crno-bijelo, u UN-u se raspala njihova politička farsa temeljena na laži. Ako se i dalje ne budu znali suzdržati, ovi politički kockari će izgubiti sav kredibilitet.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.