Odluke o financiranju B Light projekata prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske

HAMAG-BICRO dodijelio je hrvatskim i mađarskim poduzetnicima Odluke o financiranju B Light projekata prekogranične suradnje ukupne vrijednosti 3,8 milijuna eura.

Kako je pojasnio Márton Szűcs, voditelj Zajedničkog tajništva Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska – Hrvatska, strateški projekt ‘Beneficiary Light Scheme’ je pilot projekt osmišljen kako bi omogućio suradnju, zajedničke razvojne aktivnosti i ulazak na nova tržišta Mađarske i Hrvatske.

Izrazio je nadu da će ciljevi malih i srednjih poduzeća biti postignuti i da će uspješna poduzeća nastaviti surađivati ​​i u budućnosti.

Osim financiranja konkretnih projektnih ideja razvoja tehnologija, proizvoda i usluga te širenja distributivnih mreža, smatramo izuzetno važnim činjenicu da B Light shema potiče razvoj inovacija u proizvodnji, ali i stvaranje prekograničnih partnerstava“, istaknula je tom prigodom Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

B LIGHT (Beneficiary Light Grant Shema) je shema dodjele bespovratnih sredstava kojom se financira suradnja malih i srednjih poduzeća na pograničnom području Mađarska – Hrvatska u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. HAMAG-BICRO kao glavni korisnik programa B Light, provodi projekt u suradnji s regionalnim (županijskim) razvojnim agencijama s programskog područja. Prekograničnom suradnjom u okviru B Light programa ojačani su poduzetnički kapaciteti na programskom području i povećana konkurentnost poduzeća, čime je omogućen plasman njihova poslovanja na međunarodno tržište. Ukupna vrijednost programa iznosi 7,5 milijuna eura.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.