Ivan Anušić nastavlja svoj posao župana

U Osječko-baranjskoj županiji na izbore izašlo 43,09 posto birača. Prema tim podacima Ivan Anušić nastavlja svoj posao u uredu župana.

Kandidat HDZ-a i partnera osvojio je 61,38 posto glasova. Kandidatkinja Domovinskog pokreta i SU-a Vesna Vučemilović dobila je 18,98%, a HNS-ov kandidat (koji je nastupio uz potporu HSS-a i Reformista) Ivica Mandić osvojio je 12,87 posto.

Nakon obrađenih 81,22 posto glasova za Županijsku skupštinu najviše glasova dobila je lista okupljena oko HDZ-a (Nezavisna lista Ante Đapića, ANU, HSU, HSP, DHSS, BUZ i HSLS), koja je prema privremenim rezultatima osvojila 49,56 posto. Domovinski pokret i Stranka umirovljenika ima 18,59%, treći je SDP s 11,36%. Snaga SiB dobila je 7,22 posto glasova, HNS, HSS i Reformisti osvojili su 5,6 posto, a izborni prag prelazi i lista Mosta i Hrvatskih suverenista, koja je osvojila 5,2 posto glasova.

Nakon što su obrađeno 71 od ukupno 117 biračkih mjesta (ili 60,68 posto) u utrci za osječkog gradonačelnika za vodi Ivan Radić (HDZ, Nezavisna lista Ante Đapića, ANU, HSU, BUZ, HSLS, DHSS) – osvojio je 39,21 posto glasova. U drugi krug, prema sadašnjim rezultatima, s njim će kandidat DP-a i Mosta Berislav Mlinarević, koji je dobio 19,65 posto, a da će se stvari promijeniti kada se prebroji i posljednji listić nada se SDP-ov kandidat Goran Kušec, koji ima 17,8 posto.

U Gradskom vijeću Grada Osijeka najviše vijećnika imat će koalicijska lista HDZ-Nezavisna lista Ante Đapića, ANU, HSU, BUZ, HSLS, DHSS. Slijedi Domovinski pokret i Most.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.