Izbori će se ponoviti na 18 biračkih mjesta

Završen je prvi krug lokalnih izbora, prebrojeni su glasački listići. U Saboru konferenciju za novinare održava Državno izborno povjerenstvo.

– Zbog utvrđenih nepravilnosti izbori će se slijedeće nedjelje (23. svibnja) ponoviti na 18 biračkih mjesta. U Kneževim vinogradima će se ponoviti izbori za Općinsko vijeće (za dva tjedna) zbog greške na glasačkom listiću, kazao je na početku predsjednik DIP-a Đuro Sessa. Dodao je kako će se drugi krug izbora održati u 14 županija i gradu Zagrebu, u 55 gradova i 87 općina.

– Izbori su uglavnom prošli u redu. Bilo je manjih incidenata koji su rezultat toga što su lokalni izbori nabijeni strašću. Možemo biti zadovoljni demokratskim ozračjem, a posebno nam je drago što su izbori dobro prošli i Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje je izlaznost bila veća nego na prošlim izborima,  dodao je Sessa. Najavio je da će, zbog izmjene zakona i povećanja broja vijećnika – biti i 87 dopunskih izbora za predstavnike manjina u predstavničkim tijelima. Ti će se izbori najvjerojatnije održati krajem rujna ili početkom listopada.

– Do danas u 19 sati moraju objaviti nadležna izborna povjerenstva moraju objaviti konačne rezultate. Potom teče rok od 48 sati za eventualne prigovore. Potom 48 sati za rješavanje prigovora i 48 sati za eventualne prigovore Ustavnom sudu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.