Raspisan natječaj za utvrđivanje liste za davanje gradskih stanova u najam

Grad Osijek, sukladno odredbama Odluke o davanju gradskih stanova u najam, redovno daje u najam stanove osobama s utvrđene Liste kandidata za davanje gradskih stanova u najam. Za tu svrhu usuglašen je red prvenstva koji se utvrđuje na temelju materijalnih, socijalnih, zdravstvenih i drugih kriterija, a natječaj za utvrđivanje ove liste raspisuje se svake druge godine.

Tako je Gradonačelnik Grada Osijeka u svome mandatu donio ukupno 227 rješenja o davanju gradskih stanova u najam, a nedavno je Ivan Vrkić osječkim obiteljima uručio ključeve novih 25 gradskih stanova u Opatijskoj ulici. Riječ je o zgradi gotovo nulte energije, vrijednoj 10,5 milijuna kuna, i Grad ju je vlastitim sredstvima izgradio za potrebe stambenog zbrinjavanja svojih građana.

Time je broj od 380 obitelji u potrebi za gradskom stanom pao na 127. No prema najavama osječkog gradonačelnika, Grad će do kraja ove godine završiti izgradnju još jedne zgrade, i to sa 68 stambenih jedinica u Tenji, nakon čega će se lista kandidata za stambeno zbrinjavanje u Osijeku svesti na njih 59. Raspisan je i novi natječaj za utvrđivanje liste za davanje gradskih stanova u najam. 

Inače, Grad Osijek dosad je sudjelovao u izgradnji osam višestambenih zgrada, s ukupno 186 stambenih jedinica, a trenutačno u najmu ima 676 gradskih stanova. Do 2022. godine Grad Osijek će u gradnju stanova za potrebe stambenog zbrinjavanja građana utrošiti približno 34 milijuna kuna.

2 KOMENTARI

  1. Dobar dan!Kao samohrani roditelj s multiplusklerozom imam pitanje kome se obratiti i kako za stan obzirom da sam 12 godina podstanar i htjela bih upitati sto sve treba za dobit ili kupiti stan obzirom da imam malu placu time nemogu kredit dobit za neki barem jednosobni stan

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.