Visoki diplomat: KPK će promicati suradnju u otvaranju i globalnom upravljanju

Međunarodni rad Komunističke partije Kine (KPK-e) bi trebao poboljšati suradnju na sveobuhvatnom otvaranju, obraniti nacionalni suverenitet, sigurnost i razvojne interese te promicati reformu globalnog upravljanja, napisao je visoki kineski diplomat Yang Jiechi u članku objavljenom u nedjelju u časopisu Qiushi, glasilu Centralnog komiteta KPK-e.

Yang, član Političkog biroa Centralnog komiteta KPK-e i direktor Ureda Povjerenstva za vanjske poslove Centralnog komiteta KPK-e, je napisao kako je centralizirano i jedinstveno vodstvo Centralnog komiteta KPK-e temeljno jamstvo za pobjedu u radu KPK-e na vanjskim poslovima u nepovoljnim vremenima.

Yang je istaknuo kako je pod vodstvom Centralnog komiteta KPK-e međunarodni rad ostvario značajna postignuća, osvojivši globalno priznanje. S međunarodnim statusom i utjecajem na neviđeno visokim razinama, Kina maršira prema središtu svjetske pozornice, neprestano pružajući bolje doprinose napretku čovječanstva, dodao je Yang.

Izlažući o nadahnuću izvučenom iz povijesnog iskustva je Yang napisao kako je temeljni zadatak međunarodnog rada KPK-e uvijek bio stvaranje povoljnog globalnog okruženja za miran razvoj Kine. Temeljem nove razvojne faze bi međunarodno djelovanje KPK-e trebalo poslužiti za promicanje otvaranja na dubljoj razini, u većem opsegu i širem rasponu, radi iskorištavanja modernih prednosti međunarodne suradnje i konkurencije.

Također je obećao kineske dugoročne napore u udruženom radu sa zemljama u razvoju na težnji prema zajedničkom razvoju i prosperitetu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.