Kina i Italija obvezale su se na produbljivanje bilateralnih veza i jačanje suradnje Kine i EU

Kineski premijer Li Keqiang održao je u ponedjeljak telefonski razgovor s talijanskim kolegom Mariom Draghijem, tijekom kojeg su se obvezali promicati bilateralne veze i jačati suradnju između Kine i Europske unije (EU) u rješavanju globalnih izazova.

Od prošle godine dvije su se zemlje udružile u međunarodnoj suradnji u borbi protiv epidemije bolesti COVID-19 i ostvarile pozitivan napredak u ključnim projektima suradnje, napomenuo je Li.

Kina je spremna surađivati ​​s Italijom na promicanju suradnje u područjima poput trgovine, investicija, energije i klimatskih promjena, rekao je.

Kina visoko cijeni odnose s EU, rekao je Li, dodajući kako je ujedinjena i prosperitetna EU važna snaga za očuvanje svjetskog mira, potporu multilateralizmu i promicanje slobodne trgovine.

Napominjući da će suradnja između Kine i EU pridonijeti oporavku svjetske ekonomije, Li je rekao kako bi dvije strane trebale surađivati ​​na što skorijem stupanju na snagu sporazuma.

Draghi je sa svoje strane rekao da Italija pridaje veliku važnost sveobuhvatnom strateškom partnerstvu s Kinom i spremna je surađivati ​​s Kinom u unapređivanju važnih projekata suradnje i produbljivanju bilateralne suradnje u energetici, zrakoplovstvu, gospodarstvu i trgovini i ulaganjima.

Napominjući da je sporazum o ulaganju između EU-a i Kine važan međusobni konsenzus, Draghi je rekao da Italija podržava ubrzanje procesa praćenja sporazuma dijalogom što je prije moguće.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.