Kina podržava pozive zemalja u razvoju na odustajanje od prava intelektualnog vlasništva za cjepiva protiv bolesti COVID-19

Kina u potpunosti razumije i podržava pozive zemalja u razvoju na odustajanje od prava intelektualnog vlasništva za cjepiva protiv bolesti COVID-19, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian.

Kina će, kao najveća zemlja u razvoju i odgovorna članica globalne zajednice, nastaviti ulagati napore u borbi protiv pandemije te podržavati pošten pristup cjepivima za zemlje u razvoju, rekao je Zhao.

Zhao je dodao kako Kina neprestano pridonosi dostupnosti i pristupačnosti cjepiva za zemlje u razvoju, unatoč svojoj velikoj populaciji i sporoj opskrbi cjepivima.

Rekao je kako je Kina pružila pomoć u cjepivima za preko 80 zemalja i tri međunarodne organizacije. Također je izvezla cjepiva u preko 50 zemalja. Kina surađuje na prijenosu tehnologije i masovnoj proizvodnji cjepiva protiv bolesti COVID-19 s više od 10 zemalja u razvoju, uključujući Egipat i Ujedinjene Arapske Emirate.

Kinesko Sinopharmovo cjepivo za COVID-19 je Svjetska zdravstvena organizacija nedavno odobrila za hitnu uporabu, a također se razmatra njegova uporaba u COVAX-u, rekao je Zhao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.