Kineska elektronička tvrtka Xiaomi otvorila Mi Store trgovinu u Osijeku

Nakon Zagreba, Splita i Rijeke, svoju četvrtu Mi Store trgovinu kineska multinacionalna elektronička tvrtka Xiaomi je otvorila i na krajnjem istoku Hrvatske, u Osijeku. Ispred trgovine okupilo se više stotina Mi fanova koji su s nestrpljenjem očekivali otvorenje Mi Store, jer im je Xiaomi priredio brojna ugodna iznenađenja i popuste na sve proizvode.

Nakon što je prije tri godine (2018.), otvoren prvi Mi Store u glavnom gradu Republike Hrvatske Zagrebu, potom dva Mi Store 2020. godine u Splitu i Rijeci, u subotu, 15. svibnja 2021. godine otvoren je Mi Store dućan i u Osijeku. Upravo otvaranjem Mi Storea u Osijeku, jedna od najvećih elektroničkih tvrtki u svijetu Xiaomi (što se tiče pametnih telefona trenutno je po prodaji treći u svijetu), proširuje svoje poslovanje i u istočnom dijelu Hrvatske. Zahvaljujući tome, kineska tvrtka Xiaomi je na ovaj način učinila dostupnost svojih proizvoda još lakšim za krajnje korisnike. Recept je to za što bolju prodaju, što je potvrđeno kroz izuzetno dobre rezultate koje je ova multinacionalna elektronička tvrtka zabilježila u prva četiri mjeseca ove godine.

Naime prema podacima Canalysa, vodeće svjetske tvrtke za analitiku tehnološkog tržišta, za prvi kvartal 2021. godine, tvrtka Xiaomi je postigla izniman uspjeh na razini Europe kao drugi vodeći proizvođač pametnih telefona. Ujedno, postigao je i povijesne rezultate na razini srednje i istočne Europe kao i na hrvatskom tržištu na kojima je Xiaomi postao broj jedan po isporuci pametnih telefona. Na razini srednje i istočne Europe tvrtka Xiaomi je ostvarila godišnji rast od 82 posto, te 32 posto tržišnog udjela. A kao što je već napomenutu na svjetskoj razini trenutno su na trećem mjestu. Sve to tvrtka Xiaomi duguje svojim korisnicima, odnosno kako ih oni nazivaju Mi fanovima.

Svečanom otvorenju Mi Storea u Osijeku nazočili su Andrew Wong, generalni menadžer Xiaomija za srednju i istočnu Europu, te nordijsku regiju, zatim Andrzej Gladki, zamjenik generalng menadžera Xiaomija za srednju i istočnu Europu te nordijsku regiju, Goran Mudrovčić, generalni menadžer Xiaomija za Hrvatsku i Sloveniju, Viktor Bijelić, direktor tvrtke Bijelić Co., Xiaomijev distributer na hrvatskom tržištu, te brojni drugi uzvanici.

Tom prigodom nazočnima se obratio Andrew Wong iskazavši zadovoljstvo što je bio dio otvorenja prvog Mi Storea u Osijeku.

“Ovo je četvrti Mi Store koji smo otvorili na hrvatskom tržištu, a u tom smjeru planiramo nastaviti i dalje. Naš je cilj osigurati dostupnost fantastičnih proizvoda kroz prodajna mjesta na kojima će naši kupci i Mi Fanovi imati priliku uživati u našim najnovijim pametnim telefonima i inovativnim proizvodima iz Xiaomijevog ekosustava. Naša glavna orijentacija Mi fanovima pružiti najkvalitetniji mogući proizvod uz najpovoljnije cijene. To nam se itekako vratilo odličnim rezultatima prodaje, posebice pametnih telefona, gdje smo jedna od vodećih multinacionalnih elektroničkih tvrtki u svijetu. U tom pravcu ćemo nastaviti i dalje, dakako neprekidno stvarajući novitete i plasirati ih na tržište”, naglasio je generalni menadžer Xiaomija za srednju i istočnu Europu, te nordijsku regiju.

Prema riječima Andrzeja Gladkog, zamjenika generalnog menadžera Xiaomija za srednju i istočnu Europu, te nordijsku regiju, pametna povezanost sve više se integrira u živote ljudi. “Stoga naša osnovna strategija smartphone Artificial Intelligence of Things (x AloT) multiplicirat će učinak i pomoći nam da prodremo u više kućanstava i privučemo više korisnika. Želimo ostvariti svoju misiju omogućavanja svima na svijetu da uživaju u boljem životu kroz inovativnu tehnologiju, a Xiaomi je istinski lider u pametnom načinu života. Posebno smo posvećeni ostvarenju naše misije na tržištu Republike Hrvatske”, rekao je Andrzej Gladki.

“Otvaranje prvog Mi Storea u Osijeku, a četvrtog ukupno na hrvatskom tržištu, od strateškog je značaja za pozicioniranje tvrtke Xiaomi te ostvarenje strategije smartphone x AloT u Hrvatskoj. Svi Mi Storeovi u Republici Hrvatskoj strateški su poziconirani u vodećim gradovima, a primarni je razlog tome što tvrtka Xiaomi želi biti na raspolaganju svojim krajnjim korisnicima, čineći svoje proizvode lako dostupnima svima. Upravo zbog toga do kraja godine planiramo veliku ekspanziju na hrvatskom tržištu otvaranjem dodatnih Mi Storeova po cijeloj zemlji kako bismo ostvarili Xiaomijevu misiju inovacije za sve na lokalnoj, hrvatskoj razini”, izjavio je Goran Mudrovčić, generalni menadžer Xiaomija za Hrvatsku i Sloveniju.

Inače, otvorenje Mi Storea realizirano je u suradnji s tvrtkom Bijelić Co, Xiaomijevim distributerom na hrvatskom tržištu.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što je svjetski lider pametnih telefona i proizvoda potrošačke elektronike otvorio svoja prva vrata u Osijeku, gradu u kojem se razvila ideja o jačanju distribucijske mreže, gradu u kojem je krenula cijela naša priča. Unatoč krizi uzrokovanoj pojavom koronavirusa, s ponosom mogu reći kako je ovo već treći Mi Store otvoren u nešto manje od godinu dana u Hrvatskoj. No, ni ovo vrlo nestabilno vrijeme nije nas spriječilo da svojim korisnicima, čije potrebe budno osluškujemo, osiguramo brzu i efikasnu dostupnost Xiaomi uređaja. Vjerujem kako ćemo zahvaljujući stabilnosti naše distribucijske mreže, upornosti te odličnog partnerskog odnosa nastaviti pomicati granice, što će ujedno rezultirati i otvaranjem novih Mi Storeova diljem Hrvatske”, naglasio je Viktor Bijelić, direktor tvrtke Bijelić Co., glavni distributer proizvoda tvrtke Xiaomi na hrvatskom tržištu.

Inače, novootvoreni Xiaomi Mi Store u Osijeku smješten je u trgovačkom centru Portanova.(Ivica Korman)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.