50. akcija “Zmajevi nad gradom”

U nedjelju, 6. lipnja 2021. godine (U slučaju lošeg vremena 13.6.2021.) na prostoru Sportskog aerodroma Osijek – Čepin, Sv. L.B. Mandića 172a.

Organizatori: AEROKLUB OSIJEK i ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE GRADA OSIJEKA

Suorganizator: MOTO KLUB OSIJEK

Natjecanja:

Natjecanje u visini leta zmaja – pobjednik je učenik čiji zmaj u trenutku mjerenja ima što manji otklon špage od okomice sa zemljom, pri čemu dužina vučnog užeta zmaja mora biti 30m,

Natjecanje u kreativnosti izrade zmaja – učenici donose zmaja kojeg su izradili kod kuće, te se ocjenjuje originalnost izgleda zmaja i opći estetski dojam,

Natjecanje s klizačima – učenici dobiju sav potreban materijal iz kojega sastave klizač, pobjednik je učenik čiji klizač najdalje odleti.

08:30-09:30 – dolazak sudionika,

09:30-11:00 – natjecanje u visini leta zmaja,

09:30-11:00 – ocjenjivanje kreativnosti izrađenih zmajeva,

09:30-11:00 – natjecanje s klizačima,

11:30 – proglašenje pobjednika

9:30-12:30 – POPRATNI PROGRAM AEROKLUBA “OSIJEK” – IZLOŽBA JEDRILICA, ZRAKOPLOVA, MOTORNIH I BEZMOTORNIH ZMAJEVA, ZRAKOPLOVNI I RAKETNI MODELARI, PARAGLAJDERI, SKOKOVI PADOBRANACA. PREZENTACIJA CENTRA TEHNIČKE KULTURE OSIJEK. IZLOŽBA MOTORA I MOTO OPREME, VOŽNJA MOTORIMA MOTO KLUBA OSIJEK.

Za posjetitelje pripremili smo komplete zmajeva s kojima će sudjelovati na Zmajadi. Zmajevi u kompletu plastični su i vrlo jednostavni za sastavljanje. Zmajeve ćemo podijeliti posjetiteljima na prostoru Sportskog aerodroma Osijek – Čepin prilikom ulaska na Zmajadu.

ZA NAJUSPJEŠNIJE NATJECATELJE OSIGURANE SU VRIJEDNE NAGRADE.

Tijekom cijele manifestacije pridržavati će se svi propisani obrasci za epidemiološke mjere. Svi natjecatelji obavezni su ponijeti maske.

  1. akcija ZMAJEVI NAD GRADOM održati će se u duhu obilježavanja 75. godišnjice Hrvatske zajednice tehničke kulture.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.