Kina privlači regionalno sjedište multinacionalnih tvrtki u Hainan

Kinesko Ministarstvo trgovine najavilo je u četvrtak da će potaknuti regionalno sjedište multinacionalnih tvrtki da se okupe u južnoj otočnoj provinciji Hainan, kako bi potaknuli izgradnju luke slobodne trgovine Hainan (LST).

“Postojeće mjere otvaranja za poticanje ulaganja bit će dobro primijenjene. Regionalno sjedište multinacionalnih tvrtki također će biti usmjereno na LST Hainan”, rekao je Gao Feng, glasnogovornik Ministarstva trgovine, na konferenciji za novinare.

Otkako je Kina prošlog lipnja objavila glavni plan za izgradnju otoka u globalno utjecajnu luku slobodne trgovine na visokoj razini do sredine stoljeća, postignut je značajan napredak.

Prema Gaou, Kina je provela 28 politika i mjera u LST Hainan kako bi liberalizirala i olakšala trgovinu robom i uslugama. Također je predstavio 22 specifične mjere za proširenje pristupa tržištu sektorima koji uključuju financije, kulturu i zdravstvo.

U budućnosti će kineske vlasti dodatno optimizirati regulatorno okruženje za uvoz i izvoz robe u određenim regijama LST Hainan i formulirati negativan popis za prekograničnu trgovinu uslugama na Hainanu, rekao je Gao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.